Politie Neteland hield dinsdagnamiddag een overlastactie aan het stadspark en het station in Herentals. 17 politiemensen, waaronder één met drughond en één met patrouillehond, sloten het stadspark aan de Belgiëlaan hermetisch af en controleerden een 10-tal aanwezigen.

Na de controle van het stadspark verplaatste de actie zich naar het station van Herentals. De aanwezige mensen aan het station en aan de bushalte werden gescreend met drughond.

Dirk Van Peer, commissaris : 'In totaal werden 150-tal mensen gescreend met de drughond.  10 van hen werden onderworpen aan een grondige controle en fouille.

Daarbij arresteerde de politie één persoon in het bezit van een dealershoeveelheid aan drugs, twee met een gebruikershoeveelheid drugs en drie personen die gezocht werden door de politie.

Eén persoon werd opgesloten voor openbare dronkenschap en een andere kreeg een GAS PV voor het bezit en verbruik van alcohol in het stadspark hetgeen verboden wordt door de politiecodex van Herentals.'

Na klachten van buurtbewoners

'De actie kwam er na klachten van buurtbewoners over het feit dat er regelmatig duistere figuren rondhingen in het park en in de stationsomgeving. Daarbij was er sprake van overlast door drank- en druggebruik. Ook het stadsbestuur was vragende partij voor een nultolerantie in die omgeving.

De weken voor de actie hield de politie al verhoogd toezicht en kon zij op die manier de problemen in kaart brengen.

Ook in de toekomst organiseert de politie verhoogd toezicht en gerichte acties in de omgeving van het stadspark en het station van Herentals. Daarmee wil zij de buurt opnieuw aangenaam maken voor bewoners en bezoekers.'

Foto's NNieuws.